Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Egy ábrán az ország legbiztonságosabb és legbűnösebb megyéi

Egy ábrán az ország legbiztonságosabb és legbűnösebb megyéi
Továbbra is Pest megye a legfertőzöttebb bűnözés szempontjából, ahol tavaly 19 ezer esetet regisztráltak a rendőrök, ennek azonban legfőbb oka, hogy ez a legnépesebb megye, ott él az ország lakosságának 12,5 százaléka - írja a Magyar Idők. A hírportál egy térképet is készített amin jól látszik, hogy a nyugat-dunántúli és a közép-dunántúli megyék a legbiztonságosabbak.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság adatai szerint a pest megyeiek gyakran ülnek a volán mögé ittasan, de kábítószer-birtoklás és lopás miatt is sokan bajba kerültek. Jó hír viszont, hogy hét év leforgása alatt összességében 47 százalékkal kevesebb bűncselekményt rögzítettek.

Hosszú évek óta áll a bűnügyi statisztikák élén Észak-Magyarország. Bár 2010 óta 51 százalékkal, a felére csökkentek a bűncselekmények, a rendőrségnek ebben a térségben még mindig bőven akad dolga a bűnmegelőzés terén, főként a fiatalkorúak körében. Tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közel 13 ezer volt a regisztrált bűncselekmények száma, amellyel kivívta magának a második helyet a legfertőzöttebb megyék listáján. Toplistás az ittas vezetés, a csalás és az okirat-hamisítás terén, de a lőfegyverrel való visszaélés is gyakori. A kábítószer-birtoklásban és annak értékesítésében szintén élen jár a megye, Pest megye után itt a legtöbb a droggal kapcsolatos ügy.

Klikk a képre!

Forrás: ORFK, Magyar Idők


A bűnesetek elkövetésében az időskorúak is meglepően aktívak, tavaly csak Észak-Magyarországon több mint 500, hatvan évesnél idősebb embert értek tetten, főként lopás, ittas vezetés és közokirat-hamisítás miatt. A legtöbb fiatalkorút Heves és Nógrád megyében lopás, garázdaság és kábítószer miatt állították elő.

Bár Tolna megyében harmadannyi a bűncselekmény 2010-hez képest, a bűnügyi térkép szerint átlag feletti a fertőzöttségi szintje, ahogyan Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyének is. A Dunántúlon viszont, főképp a határ menti régió ban - az ORFK adatai alapján - nyugalmas az élet. A legbékésebb megyék közé tartozik Veszprém, Vas és Zala, de alacsony a bűnözés foka Komárom-Esztergomban megyében is. Ez utóbbiban az idősebb korosztályt leggyakrabban ittas vezetés, közúti baleset és természetkárosítás miatt állították elő.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen típusú bűncselekményeket nézünk. Budapesten például az autólopások és a lakásbetörések éppen a legdrágább kerületeben fordulnak elő leginkább, feltehetően ott számítanak a rablók nagyobb értékű vagyontárgyakra. A budapesti bűnelkövetésekkel egy korábbi cikkben részletesen is foglalkoztunk.

2017.04.06 11:17 Betörők fenyegetik a te lakásodat is? Térképen a válasz

Portfolio Ingatlanmagazin - Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar ingatlanpiacon


Az ingatlanpiac szárnyalása 2017-ben is folytatódott, de a gyors felívelés újfajta kockázatokat is hozott. Az építőipari kapacitással és a munkabérekkel kapcsolatos problémák miatt a projektek folyamatosan drágulnak, ami gyakran a fejlesztőket is újratervezésre kényszeríti. Ez azonban nem szab gátat a beruházásoknak, a következő években több tízezer új építésű lakás, félmillió négyzetméternél is több modern irodaterület, ezret meghaladó 4 és 5 csillagos szállodai szoba, logisztikai csarnokok és hatalmas új székházak - Telekom, MOL, OTP - készülhetnek el. Az 50 legbefolyásosabb ingatlanpiaci szereplő között most is jelen vannak a legnagyobb cégek képviselői, az ismert nevek mellé azonban egyre több új versenytárs zárkózik fel.

A legfrissebb számot keresd a Portfolio Könyvesboltban vagy a nagyobb újságárusoknál!

Forrás

Főlap Ingatlan Egy ábrán az ország legbiztonságosabb és legbűnösebb megyéi

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1196
Cikkmegtekintések találatai
389785

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz