Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt
Az Airbnb oldalán hirdetett lakásokat általában azért keresik a turisták, mert kedvezőbb áron tölthetnek el egy-egy éjszakát az adott városban, mintha szállodába mennének, vagy esetleg az egyediséget keresik és többre értékelnek egy apartmant, egy megszokott szállodai szobánál. Találni azonban olyan szálláshelyeket is a meghirdetett magánlakások között, amelyeknek nem céljuk, hogy olcsóbbak legyenek, mint egy luxusszálloda szobája. Összegyűjtöttük a 10 legdrágább airbnb-s ingatlant, amelyek között több vidéki villa, balatoni nyaraló, illetve belvárosi modern apartman is szerepelt.

5-10. helyezettek


A top 10-es listán az éppen aktuális hirdetések alapján 2 község villája, 3 balatoni és 5 budapesti szálláshely szerepel, a kezdőár egy éjszakára 200 ezer forint. Többségében nagyobb családok, baráti társaságok számára lehet alkalmas a bemutatott 10+1 legdrágább airbnb-s apartmanház valamelyike, de található közöttük olyan is, amely csupán egy-két főnek nyújt ideális szállást. A 10 legdrágább ingatlan mellett bemutatunk plusz egyet, amely az ára alapján ugyan részese lehetne a listának, de a szálláshely típusa alapján mégis kilógott a felsoroltak közül.
Az Airbnb-t érintő aktualitások, illetve változások jelentősen befolyásolhatják a bérlehető ingatlanok piacát. Korábbi cikkünkben bővebben is beszámoltunk arról, hogy február 18-án lesz a főváros bulinegyedének, vagyis a Király utca környékén lévő vendéglátó egységek nyitva tartásáról szóló népszavazás. A döntés alapján, ha éjfélkor az összes egységnek be kellene zárnia, az a turizmust is visszavetné és az idelátogató vendégek számának csökkenése tovább gyűrűzne az Airbnb piacára is.

2018.01.04 08:37 51 ezer helyett 83 ezer forint is lehet a lakhatási támogatás
2017.12.07 11:37 Szárnyalnak a bulinegyed lakásárai
2018.01.02 14:50 Kivégezheti a bulinegyedet a belvárosi lakosság

Az árakat egy januári éjszakára néztük, így a népszerűbb nyári, vagy ünnepi időszakokban még ennél is magasabb árakat tapasztalhatunk. A bérlés költségét az is emelheti, hogy minden foglalás során szolgáltatási díjat, illetve egyes házaknák takarítási díjat is felszámolnak, ami ezeknél az apartmanoknál sokszor a 100 ezres nagyságrendet is eléri. A 10 legdrágább bérelhető apartman listája a következőképpen alakult:

10. Rózsadombi villa, Budapest


A 10. helyen egy rózsadombi 250 négyzetméteres apartmanház végzett, amely 12 vendég befogadására alkalmas. A szálláshely egy éjszakára 200 ezer forintért bérelhető ki a januári időszakban, így egy főre számítva 16 ezer forint körül alakul egy vendégéjszaka ára.

Kép forrása: Airbnb

9. Essence stúdiólakás, Budapest Király utca


A következő helyen egy stúdiólakás végzett, ami Budapest bulinegyedében helyezkedik el, így érthető, hogy miért került be a legdrágább lakások közé. Az apartman 2 fő számára ideális és éjszakánként 215 ezer forintba kerül.

Kép forrása: Airbnb

8. Széll Kálmán Kastélyszálló, Rátót


A 8. helyen egy Vas megyei község kastélyszállója végzett, amely az egykori pénzügyminiszter és miniszterelnök, Széll Kálmán kastélya volt. A rátóti négycsillagos szálló összesen 16 vendég befogadására képes és éjszakánként 300 ezer forintba kerül. Érdekesség, hogy amennyiben nem kívánják az idelátogatók az egész kastélyt kibérelni, 2 személyes szobánként körülbelül 23 ezer forintért szállhatnak meg itt a vendégek a téli időszakban.

Kép forrása: Airbnb

7. Luxusvilla, Balatonlelle


A következő helyen egy balatoni luxusvilla végzett, amely összesen 14 főnek nyújthat szálláslehetőséget 340 ezer forintért éjszakánként. Ugyanakkor ez az összeg 10 fő tartózkodása alatt értendő, ezen túl folyamatosan növekszik az ár elérve a 417 ezer forintot 14 fő esetén, így ha ezzel számolunk egy-két helyet is előre léphetne a listában. Az 1300 négyzetméteres szálláshely több szaunával, beltéri medencével, mozi szobával, billiárd és fitneszteremmel is rendelkezik. A leírás alapján a villában a tulajdonos is bent lakik, így a felsorolt extrák használatát, illetve üzemeltetését a bérbeadó felügyeli.

Kép forrása: Airbnb

6. Prónay-kiskastély, Alsópetény


A 6. helyre is egy vidéki kastély került, a Nógrád megyei Alsópetény községből. A kiskastély korhűen berendezett lakosztályai 10 fő befogadására képesek és 350 ezer forintos éjszakánkénti árral lehet kibérelni. A birtokon további vendégek befogadására alkalmas vendégház is van, illetve fürdőház és konferenciaterem is kialakításra került, így akár nagyobb rendezvényeknek is helyet adhat, a fent említett ár azonban csak a kiskastély bérlésére vonatkozik.

Kép forrása: Airbnb

5. The Lake House, Balatonkenese


Egy másik balatoni villa is a listára került, az ingatlan úszómedencével, saját partszakasszal és egy bérelhető 12 személyes elektromos hajóval is rendelkezik. A hirdetés alapján 16 vendég befogadására alkalmas, a szállásadó azonban a leírásban 22 vendéget említ, 11 szobában elszállásolva. A teljes háznak az egy éjszakára vonatkozó ára 395 ezer forinttól indul, majd 10 fő felett folyamatosan növekedve egészen 445 ezer forintig elmegy.

Kép forrása: Airbnb

Ez a cikk folytatódik:
1. 5-10. helyezettek
2. 1-4. helyezettek

Forrás

Főlap Ingatlan Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1196
Cikkmegtekintések találatai
389794

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz