Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Nagyon nem mindegy, hogy hol veszel új lakást

Nagyon nem mindegy, hogy hol veszel új lakást
Budapesten akár háromszoros is lehet a különbség az új építésű lakások áraiban - derül ki az Otthontérkép.hu elemzéséből. A portál több mint hatvan jelenleg futó lakóparki beruházást, azok kínálati árait, továbbá a Google-ban a lakópark kulcsszó keresettségét vizsgálta az elmúlt 4 évre vonatkozóan.

Az adatokból egyértelműen leszűrhető, hogy az új építésű lakások áfájának csökkentésére és a csok kiterjesztésének bejelentésére tehető az az időszak, amikor az új építésű ingatlanok igazán a reflektorfénybe kerültek. Ez az élénkülés először az érdeklődések megnövekedésében mutatkozott meg, nem kellett azonban sokáig várni arra, hogy a fejlesztők is lépjenek, újabb projektekbe kezdjenek, és a piaci élénküléssel összhangban egyre magasabb kivitelezési költségek és egyre magasabb kínálati árak mellett építkezzenek.


A közel két éve tartó folyamatoknak köszönhetően nagy ütemben bővül az új építésű ingatlanok kínálata, jóllehet az árak is ilyen tempóban emelkednek. Az új lakások négyzetméteráraiban a fővároson belül akár háromszoros árkülönbséggel is találkozhatunk, az extrém értékeket is figyelembe véve viszont 7-8-szoros is lehet a különbség.
2017.12.01 05:45 140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság
A lakóparkok többségében megközelítőleg azonos a műszaki tartalom, persze vannak kifejezetten prémium kategóriás berendezéseket, szerelvényeket és felszereléseket alkalmazó beruházók is. A hatalmas árkülönbség tehát az elhelyezkedéssel indokolható. A budai hegyvidék vagy a pesti belváros továbbra is sokkal értékesebb, mint a legtöbb külső kerület vagy az agglomerációs települések többsége - mondta el Mester Nándor, az Otthontérkép.hu vezető elemzője.

Az országban épülő lakóparkokról az alábbi képre kattintva részletesebben is tájékozódhatunk:


2017.11.27 15:24 Országos lakáspiaci körkép: hol épül és mennyiért a legtöbb új lakás?
2017.11.12 18:04 Ezek most a legkülönlegesebb új lakások Budapesten
2017.11.24 10:15 A kormánynak nem sok ideje maradt, ha nem akar drasztikus visszaesést a lakáspiacon

Forrás

Főlap Ingatlan Nagyon nem mindegy, hogy hol veszel új lakást

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1269
Cikkmegtekintések találatai
432373

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz