Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Egyetlen ábrán, hogy miért válaszd London helyett Glasgow-t

Egyetlen ábrán, hogy miért válaszd London helyett Glasgow-t
Közel 15 évnyi átlagfizetésre van szüksége egy londoninak ahhoz, hogy saját lakáshoz juthasson, ami a mérések történetében a leghosszabb idő. Ráadásul a Brexit sem segítette a londoniakat abban, hogy könnyebbé váljon a lakásvásárlás, a többi angliai városban azonban egyszerűbb helyzetben vannak a lakásvásárlók - írja a Bloomberg. Érdekességként megnéztük, hogy Budapest hol állna a listán.

London, Cambridge és Oxford az a három város, ahol az ottani fizetésekhez képest a legdrágábbak a lakások az Egyesült Királyságban. Mindhárom városban több, mint 12 évnyi átlagfizetés szükséges egy átlagos méretű lakás megvásárlásához.

Lakásárak az átlagjövedelem arányában, Forrás: Hometrack, Bloomberg


A relatíve legolcsóbb lakások pedig Glasgowban, Liverpoolban és Newcastle-ben vannak, az ott élőknek 4-5 évnyi átlagfizetése elég arra, hogy lakást vegyenek maguknak.

Ha Budapest esetében 3 millió forintnak vesszük az átlagfizetést, az átlagos lakásárat pedig 25 milliónak, akkor valamivel több, mint 8 évnyi átlagfizetést kellene félretenni ahhoz, hogy saját lakásba költözzünk. Mivel a fizetések és a lakásárak is hónapról hónapra változnak, ezért ez egy közelítő becslés, viszont a magyar fővárosra is igaz, hogy az utóbbi években nagyobb ütemben emelkedtek a lakásárak mint a fizetések, így hosszabbodott a lakáshoz jutási idő.

Noha London extrém módon túlárazott lakásaihoz képest Budapest is kedvező helyzetben van, nem szabad elfelejteni, hogy a magyar fővárosban is vannak kerületek, ahol a 8 év helyett inkább 12 évnyi jövedelem kellene a lakásvásárláshoz. Ami viszont az Egyesült Királyság esetében is egyértelmű, az az, hogy a lakásár-jövedelem hányadosának összefüggésében közel négyszeres különbségek mérhetők az egyes városok között, ami még a magyarországinál is nagyobb országos egyenlőtlenségekre utal.

További információkért kattints a képre!

Forrás

Főlap Ingatlan Egyetlen ábrán, hogy miért válaszd London helyett Glasgow-t

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1269
Cikkmegtekintések találatai
432377

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz