Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Szerinted hány négyzetméternyi iroda áll üresen Budapesten?

Szerinted hány négyzetméternyi iroda áll üresen Budapesten?
Nehéz dolga van annak a cégnek, aki mostanában irodát szeretne bérelni a bel-budai irodanegyedben. Itt ugyanis jelenleg csupán egy irodaház épül és a városrész irodáinak alig 4,6 százaléka áll csak üresen. Mindezek miatt felértékelődik a már meglévő épületek felújítása és modernizálása - derül ki a CA Immo elemzéséből.

Az elmúlt években folyamatosan csökkent az üresedési ráta a budapesti irodapiacon, jelenleg 7,6 százalék, azaz a 3 353 236 négyzetméternyi budapesti bérirodaállományból 254 540 négyzetméter állt üresen 2017 harmadik negyedévének végén. Ha a 254 540 négyzetméter szabad irodaterületből kiemeljük a bel-budai lokációban lévő irodaépületeket, akkor ott mindössze 18 620 négyzetméter szabad területet talál az, aki bérelni szeretne. Százalékos arányban, ez az érték 300 bázisponttal alacsonyabb a budapesti átlagnál.

Az alpiac a teljes budapesti piac 12 százalékát adja, ezzel a Váci úti irodafolyosó és Pest központi alpiacok után a harmadik legnagyobbnak számít. Érdekessége, hogy az elmúlt 7 év távlatában nagyságrendileg fele akkora ütemben bővült, mint a teljes budapesti irodapiac, ami azzal magyarázható, hogy már az azt megelőző években beépült. Míg 2012-ben az alpiac üresedési rátája elérte mélypontját (23,77 százalék) addig ez a mutatószám napjainkra 4,6 százalékra csökkent, azonban ezzel az értékkel is csak a dobogó második fokára léphet, a Dél-Budai alpiac (3,34 százalék) mögé. Az üresen álló telkek hiányában jelenleg csak egy irodaház fejlesztése folyik, amely az alpiac méretét nagyjából 1 százalékkal fogja növelni 2018 második felében.

"Az itt található irodaházak átlagéletkora 15,5 év, éppen ezért jogos a meglévő irodaházak vérfrissítése. 2018 elején a CA Immo a Víziváros irodaházat is megújítja, korszerűbbé teszi a közös területeket." - tette hozzá Szalma Péter, a CA IMMO bérbeadási vezetője.

2017.10.11 08:00 Bajban a cégek - Elfogytak az üres területek Budapesten

Forrás

Főlap Ingatlan Szerinted hány négyzetméternyi iroda áll üresen Budapesten?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1196
Cikkmegtekintések találatai
389804

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz