Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

A Mol és a Telekom után az OTP is új székházba költözik

A Mol és a Telekom után az OTP is új székházba költözik
Az ingatlanpiac belső szakmai körei már egy ideje nyílt titokként kezelték, hogy a legnagyobb hazai cégek között (Mol, Telekom) az OTP is új székházba költözhet hamarosan, ám a ma megjelent, Csányi Sándor, OTP elnök-vezérigazgatóval készített nagyinterjúnkból végül minden esetleges kérdőjelet eloszlatott a cég elnöke a találgatásokról. Az OTP lehet a következő, ami be áll a székházépítők sorába.

Az elnök-vezérigazgató, a Portfolio kérdésére, hogy tervez-e az OTP is a Molhoz és a Magyar Telekomhoz hasonló új székház beruházást, azt mondta, hogy készülnek ilyesmire, és remélik, hogy a következő három évben meg is valósul a tervük.

Bár Csányi Sándor szerint, ez nem egy klasszikus székház lesz, de egy nagy ingatlanberuházásra kerülhet sor a XIII. kerületben, a Madarász utcában, az OTP már meglévő egyik központi irodaháza mellett. Az új komplexum egy 7 emeletes épület lehet, ami a jelenlegi trendekhez igazodva egy munkavállaló-központú irodaház lesz. Mint az elnök-vezérigazgató hozzátette, ma 27 helyen használnak irodákat Budapesten, beleértve a leányvállalatokat is, és ezekből majdnem mindenki át fog költözni az új épületbe, de a Nádor utcában lévő vezetői központ vélhetően megmarad és továbbra is funkcionál majd. Az új irodaházzal kapcsolatos beruházás jelenleg a tervezési szakaszban van.

Ezzel tehát egy újabb nagy hazai vállalat áll be a mostani székházépítési hullámba. Ráadásul az OTP részéről egy olyan cég, amely Mol-hoz és a Telekomhoz hasonlóan elképesztően elaprózódva, a jelenlegi sztenderdek szerint rendkívül hatékonytalanul működött.

2017.11.06 05:00 Jövőre jönnek az új irodaházak - Mutatjuk, mit bérelhet most

2017.10.26 16:25 Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Mint már többször foglalkoztunk vele, a korábbi szigorú finanszírozási feltételek, mint például az 50 százalékos előbérleti arány előírása arra sarkallta a fejlesztőket, hogy a hosszú távon gondolkodó bérlőkkel vegyék fel a kapcsolatot. Egy jó ajánlat láttán, pedig sok nagy cég döntött úgy, hogy korábbi épülete helyett, inkább built-to suit rendszerben új székházat építtet magának. Elindult egy olyan székházépítési trend, amelynek köszönhetően nagy vállalatok egy épületbe csoportosítják a cég összes divízióját. Korábban a KPMG költözött a Vision Towers első ütemébe az előbb említett módon, míg a Nokia a Corvin sétányon található Skyparkban rendezkedett be, de így épül az Ericsson új dél-budai épülete is. A sornak azonban még nincs vége, a Mol nemrégiben jelentette be, hogy a Kopaszi-gátnál építi fel új épületét, a Magyar Telekomnak pedig a Népligetnél már épül az új székháza.

2017.08.08 16:10 Ellepték az óriásdaruk Budapestet - Mi folyik itt?

2017.05.09 14:15 Átadták a Nokia új székházát Budapesten

Forrás

Főlap Ingatlan A Mol és a Telekom után az OTP is új székházba költözik

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1196
Cikkmegtekintések találatai
389815

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz