Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Lakás? Kocsi? Ugyan már!

Lakás? Kocsi? Ugyan már!
Manapság az olyan tradicionális értékek, mint a saját lakás vagy autó kezd kimenni a divatból. A jellemzően 35 év alatti fiatalok egyre kisebb része törekszik arra, hogy saját háza legyen vagy saját autóval közlekedjen. Az Y generáció tagjait egyre inkább a bérlők nemzedékének nevezik - derül ki a Brightside felméréséből.

A Portfolio által szervezett Lakás Konferencia 2017 egyik kiemelt témájaként a hazai lakáspiac és az új építésű lakóparkok előtt álló lehetőségekkel és kihívásokkal foglalkozunk, részletezve az árak, a támogatások, a hitelek, a műszaki fejlődés lehetőségeit és irányait, illetve a szektort komolyan érintő munkaerőpiaci kihívásokat. A Portfolio LAKÁS 2017 kiállítás és vásár kísérőrendezvénye március 24-én kerül megrendezésre.

Mi ennek az oka?


Szociológusok szerint ennek legfőbb oka, hogy a fiatalok anyagi lehetőségei elmaradnak az előző generációétól, illetve tanulva annak hibáiból nem akarnak évtizedekre eladósodni. Ez részben igaz is, a valódi ok azonban az lehet, hogy a mai fiatal felnőtt generációnak jelentősen különbözik az értékrendje a szüleik generációjának értékrendjétől. A mai fiatalság a sikert nem a saját lakásban vagy autóban méri, sokkal inkább a szabadságból adódó elérhető élményekre fókuszál.

Az anyagiasság nem menő többé


Miért tartsak fenn egy autót, ha egy kicsivel drágábban már bérelhetek is? Minek a saját lakás, ha a munkám miatt úgyis gyakran költözöm? - teszik fel egyre többen a kérdést. A saját nyaraló sem menő, ott van ugyanis a közösségi lakáskiadás, amivel pár nap erejéig minden városban megvan a saját nyaraló élménye.

A fiatalok a társasági élet szempontjából is fontosabbnak találják az élményeket, amikről lehet mesélni, mint egy tárgyat, ami hosszú idő után a tulajdonukba kerülhetett. Emellett egyre többen gondolják úgy, hogy a drága dolgok birtoklása fölösleges aggodalmat okoz. Az új autót megrongálhatják, a berendezési tárgyak értéke folyamatosan csökken, miközben az átélt élményeket senki nem veheti el. Ez a szemlélet pedig a lakáspiacra is nagy hatással lesz, a bérlés és a vásárlás arányának megváltozása miatt.

Forrás HWSW Online

Főlap Ingatlan Lakás? Kocsi? Ugyan már!

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1269
Cikkmegtekintések találatai
432366

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz